Lamark

Sist gang Lamark var på Hamsundagene, gjorde han furore på Poesidigg i Tårnet. Nå er han tilbake med fullt band og ny plate, det blir garantert fest.

Konsert : Lørdag

Lamark avslutter Hamsundagene med fullt band og ny plate! 

Låtskriver og musiker Sigurd Lamark er tilbake med sin moderne pop-poesi på Bodødialekt. 29. april 2022 ble hans nyeste album «Tre leiligheta seinere» lansert. 

Lamark solodebuterte i 2013, og den livsbejaende singelen «Alle dama som e fin» ble lydspor til mangen nordnorsk sommerfest. Allerede med sine to første album «God nok grunn» (2014) og «Byen» (2017) etablerte Lamark seg som en nasjonal stemme fra nord.  Lamark er en moden og tydelig artist, med et fengende uttrykk og finurlige tekster om personlig utvikling, kjærlighet og etableringsfase. 

Reisen mellom leilighetene i hans nyeste album er både fysisk og abstrakt. Fra barndommens nabolag, gjennom et slitent kollektiv fullt av minner, til prospektet av en fjern, nyoppussa boligdrøm, full av lengsel og identitetsmarkører. «Tre leiligheta seinere» skildrer forholdene som slutter og begynner igjen i et seriemonogamisk kjør, og kunstens betydning oppi det hele. 

Blant bidragsyterne på albumet finner du musikere fra band som Divest, Konradsen, Kråkesølv og Young Dreams. Stikkord for produksjonen er vintage trommesett, fine gitarer, analoge synther og luftige arrangementer med klokkeklar vokal. I landskapet til alternative popartister som Håkan Hellström og Devendra Banhart og inspirert av sin hjembys visehelt Terje Nilsen, leverer Lamark solid nordnorsk låtskriverhåndverk med et uttrykk som er både smart, sårt og underholdende. 

Lamark og vennene er kjent for å levere fyrverkerier av konserter og har opptrådt på festivaler som Træna og Hove, og på klubber, barer, naustloft og kaffesjapper fra nord til sør. Med seg har Lamark et kult band fra Oslos indiescene. 

 

Sjekk ut spotify: Snakk med en poet (2022)

Sjekk ut spotify: Alle dama som e fin (2013)

 

Sagt om Lamark: 

"Nordnorsk pop som er verdt å lytte til" - Musikknyheter 

"Lamark virkelig masserer både ører og sjel som dypest når han inderlig skriker ut variasjoner av frasen 'føkk den byen her'" - Bergens Tidene 

"Den beste debuten siden Kråkesølv i 2009" - Avisa Nordland 

"Låten Voksen kunne vært en vinner på et album av Håkan Hellström" - Avisa Nordland 

Marthe Thu
Lamark
Hamsundagene2018
Lamark solo på Poesidigg