HamsunKveldene i Bakgården

De spiller opp til avstands-disco hver kveld

4 X DJs

Årets nykommer er Bakgården! Det er der vi skal samles på kvelden og diskutere dagens litterære opplevelser og vugge til fredragende DJs som spiller sine favoritter. Bakgården finner du mellom Hamsunsenteret og Æventyrsalen, i bakgården. Kafe Sult stenger og Bargården forlenger.

Her skal vi pressentere de makalause DJene vi har hentet inn for avstands-danseglede!

Tirsdag i Bakgården:

Først ut er DJ Maur AKA Eirik André Hopland. Fra Hamarøy. Bedre kjent som Kommunalrådsleder (tidligere Rådmann). Vi har sett han i veldig blå paljettjakke og håper på et gjensyn. Musikalsk bakgrunn kan Hopland skilte med med at at i "gammeltida" spilte keeboard i Bandet Ariske Maur. Vi har store forventninger.

Om sitt forhold til Hamsun sier Hopland: "Har sansen for det meste av Hamsuns verker. Særlig nord-norsk idyll. Sliter derimot med f.eks Sult."

DJ Maur spiller fra ca kl 20:00 - til ca 23:00.

Onsdag i Bakgården:

Andre mann i "ringen" er DJ Rugelsjøen AKA Martin Rugelsjøen Lie. Hans dagjobb er å være festivalsjef på Trænafestivalen. Det er som kjent ikke lov å ha større arrangementer enn 200 pax, så det gjorde Martin, laga verdens minste Trænafestival, og for hans del, sin første. Vi kan jo avsløre at Rugelsjøen egentlig er lege i Trondheim på permisjon for å lage fetsival. Praktisk, nå som det er pandemi i verden...

Om sitt forhold til Hamsun: "Mitt forhold til Hamsun er at jeg fikk Markens grøde i julegave av Adrian fordi jeg hadde blitt hekta på å kompostere matavfall. Og jeg elsket boka!"

DJ Rugelsjøen spiller fra ca kl 20:00 - ca 23:00

Torsdag i Bakgården:

Eneste dama i bua, men ingen hve-som-helst. Vi skal ikke si så mye om DJ Skramberg AKA Ingri Løkholm Ramberg. Ingri er behørlig presentert i egen artikkel på disse sidene. Som DJ kan du forvente låter du trodde du hadde glemt, men blir veldig glad for å gjenhøre. Smilemusikk kaller vi det!

Og Ingri har definitivt et forhold til Hamsun. Hun er litteraturviter og PhD stipendiat på UiT, sier seg nesten selv.

DJ Skramberg spiller smilemusikk i Bakgården fra kl 20:00 til 23:00.

Siste dag og avslutningsfest.

Da har vi hentet inn en godbit fra Mo i Rana: Møt DJ Kassett AKA Bjørn-Ivar Helland. Og som navnet sier så er dette en DJ utenom det vanlige. Han spiller kun kassetter. Da er spillelista satt; ikke forvent musikk fra vår samtid. Det som er garantert er at DJ Kassett kan å lage fest, med å spole frem rett låt til rett tid. Det er som et lite mirakel hver gang.

Om sitt forhold til Hamsun sier han: "Jeg ble introdusert for Hamsun på Hamsundagene i 2016 - da kjæresten hadde live-lydbok i bilen fra Mo til Oppeid med Landstrykere. Jeg driver nuforskning om hvilken av mine kassetter Hamsun ville satt mest pris på; Roxette eller Vivaldi..

DJ Kassett spiller site dag i Bakgården fra kl 22:00 - 01:00. Det er fredag, det er fest!

Velkommen til avstands-disco i Bakgården. Husk hold avstand, vask henda og bruk tida godt!

Eget
DJ Skramberg
Eget
DJ Rugelsjøen
Eget
DJ Maur