Johan Reisang og Ela Buria

Vernissasje på Hamsundagenes første dag!

Årets festivalkunstnere

Den norsk-israelsk kunstduoen JOHAN REISANG (f.1984) og ELA BURIA (f.1982) bor og arbeider i Berlin.De arbeider med billedkunst, malerier og digitale og kommersielle medier. De har gjort en rekke utstillinger i både inn og utland, og samarbeidet om ulike prosjekter med aktører som Aftenposten, Gyldendal Forlag, LO, mm.

Hamsundagene spurte Ela og Johan hva er deres forhold til Hamsun?

De svarte:  Hva kan vi si? Jeg kommer jo fra Hamarøy hvor Knut Hamsun er høyt verdsatt. Ela er jødisk og fra Israel, hvor Hamsun er mer kjent som en mann som drakk kaffe og spiste kjeks med Hitler. Vi finner hans bøker eksepsjonelle og i verdensklasse. Det eneste som virkelig konkurrerer med Hamsuns bøker, når det gjelder de store fallhøydene mellom genialitet og galskap, er Hamsuns liv – og det har vært veldig spennende å jobbe med Hamsun i denne dramatiske brytningen mellom lys og mørke.

Festivalkunstnerduoen kommer dessverre ikke personlig til Hamsundagene grunnet denne koronaen som herjer verden. De er nok støkk i Berlin. Men vi får deres kunst som skal pryde Hasmsunsenteret i hele festivaluka og ut hele august, minst! Det blir vernissasje på åpningsdagen hvor det blir anledning å se (og kjøpe) deres kunstverker.

 
Eget
Glimt av utstillingen
Eget
Knut Hamsun