Ingri Løkholm Ramberg

Ingri kan mye om litteratur og hun kan heldigvis mye om musikk også!

Boksamtale, moderator, DJ og debattant

Ingri Løkholm Ramberg (f. 1990) er stipendiat i nordisk litteratur på UiT – Norges arktiske universitet, og forsker blant annet på Hamsuns "På gjengrodde stier". Hun har tidligere jobbet som litteraturformidler ved Hamsunsenteret.

 

Om sitt forhold til Knut Hamsun sier hun:

"Jeg har lest Hamsun med ulike briller siden jeg var tenåring, og jeg har funnet noe nytt hver gang. Enten det har vært nordlendingen, litteraturviteren eller feministen i meg (eller noen helt andre) som har vært mest present når jeg leser, har Hamsuns tekster en egen evne til å begeistre og forarge på samme tid, og til alltid å ta lesningen i uventede retninger. Dessuten er han fremdeles den morsomste mannlige forfatteren jeg vet om.

Å komme til Hamarøy som litteraturstudent i 2014 endret forholdet mitt til Hamsun. Det kan være lett å ha som ambisjon at man skal legge bort mennesket bak tekstene og all den kompliserende informasjonen som dermed blander seg inn i leseropplevelsen. Jeg kan neppe være den første som har oppdaget at det vanskelig lar seg gjøre her. Hamarøy har den effekten på oss at forfatteren sprenger seg fram fra bak ordene på en måte som tvinger oss til å lese dem på nytt. Det tror jeg er en grunnleggende god ting, slett ikke fordi det gjør det enklere å lese Hamsun, men nettopp fordi det gjør det vanskeligere på en måte som gjør oss som lesere bedre."

Debatt, forfattersamtale, DJ og moderator:

Ingri skal ha forfattersamtale med Nina Lykke, no vi vet hun har gledet seg til i mange år... Hun skal delta i en samtale/ debatt om "Hvorfor Hamsun?" sammen med Marta Breen og Nina Lykke med moderator Arne André Solvang. På torsdagen er det hun som er DJ Skramberg og til sist så skal hun lede debatten "Litteraturen i Nord". Travel festival for den unge fremadstormende. Men med hennes talent, smartnes og teft skulle ikke det by på noe særlige utfordringer