Nordting

NORDTING er en mobil folkeforsamling, en separatistbevegelse og en fest for periferien.

Satirisk Folkefest og oppoversparking!

NORDTING

- NORDTING er et Ting for nord.

- NORDTING er en blanding av folkemøte, festforestilling og politisk powerpoint-foredrag.

NORDTING besøker Hamarøy og Hamsundagene for første gang - etter å ha gledet, inspirert og forarget folk overalt både i sør og Nord de siste 6 årene. Heller ikke på Hamarøy mangler det saker å ta tak i for opprørsgeriljaen: Regjeringens kvotemelding er akkurat vedtatt, lokale oppdrettsbaroner vil bygge gigantisk havfarm i Vestfjorden og folketallet i Nord synker dramatisk. Alt dette er opplagte saker for NORDTING å ta tak i.

Det blir musikk for tørrfisk og oljefat, powerpoint, Jack Berntsen, dans, IKEA-tallerkener, kanskje et korps, vodka og politisk analyse.

Og ikke minst: Det blir folkeavstemninger.

Hamsundagene spør alle artister om deres forhold til Hamsun, og sjefen for Nordting svarer:

"Jeg har vel sånn cirka samme forhold til Hamsun som til andre kjendiser jeg bare treffer gjennom gamle nummer av Se&Hør på utedoer og tannlegekontor. Jeg har fått med meg Hitler-besøk, Nobel-medalje, NS-medlemsskap, sultende kunstnere i Christiania, Isak Sellanraa, en fanklubb bestående av Hemingway og Einstein, enorm suksess og grandiost fall - men bøkene har jeg aldri lest. De har alltid virket litt mosegrodde og lite fristende. Men det å delta på Hamsundagene medfører selvfølgelig forventninger om et visst kuturelt nivå, så nå ligger faktisk Markens Grøde klar på nattbordet."

Vi anbefaler NORDTING.NO så skjønner du at dette kan du rett og slett ikke gå glipp av...

Nordting
Amund Sjølie Sveen og Stortinget