Marta Breen

Marta Breen er vår fremste innen opplysnings feminisme, hvis vi skal være så freidige. Hn har med seg "Hvordan bli feminist" og "Muser og menn".

Foredrag, bok og forfattersamtale

Marta Breen er en forfatter og foredragsholder med 10 bøker bak seg. Blant disse er boka «Om muser og menn» (2019) og «Kvinner i kamp», som er blitt solgt til hele 27 land. Breen er rost av kritikere og berømmet med priser og nominasjoner. Festivalsjef Overelv husker godt første gang hun booket Marta til å holde foredrag, da fra den rykende ferske boka "Piker, vin og sang" om kvinner i Norsk rocks historie, dette var i 2006. Marta er alltid forfriskende og inspirerende å lytte til! Hun har en ikke-belærende og u-arrogant stil som gjør at det det hun sier er gøy, smart og energisk!   

Vi spurte Marta om hennes forhold til Knut Hamsun, til det svarte hun: 

"Min interesse for Knut Hamsun er først og fremst av biografisk art, og det begynte først da jeg leste Selma Lønning Aarøs bok om Anna Munch, kvinnen han anmeldte for stalking. Jeg er mest opptatt av Hamsun som kulturmann og ektemann og hans generelle syn på kvinner."  

Marta skal fortelle om sin nyeste bokbragd "Hvordan bli en (skandinavisk) feminist". Marta skal foredra fra sin tidligere utgivelse "Muser og menn" og hun skal delta i samtalen "Hvorfor Hamsun?" sammen med Nina Lykke, stipendiat Ingri Løkholm Ramberg. Samtalen ledes av Hamsunsenterets direktør Arne André Solvang. 

 

Folkeopplysning!
Saksprosa: Hvordan bli en (skandinavisk) feminist.