Kjersti Feldt Anfinnsen

Årets Havmann-vinner; Kjersti Feldt Anfinnsen kommer til Hamsundagene i boksamtale og er med i debatten om litteraturen i Nord.

Forfattersamtale & debatt

Kjersti Feldt Anfinnsen ble født i Bodø i 1975. Har slekt på morssiden fra Varanger. Hun er både kvensk og norsk. Oppvokst i Askim og på Holmestrand. Har bodd mange år i Tromsø. Arbeider som tannlege i Oslo i tillegg til forfattervirksomhet. Hun har utgitt to romaner; "Det var grønt" (2012) til strålende kritikker, og "De siste kjærtegn" (2019), som har mottatt tre priser. Subjektprisen for Årets bok 2019, Havmannprisen og Bokhandlernes forfatterstipend.

Hamsundagene spurte Kjersti «hva er ditt forhold til Hamsun?» og hun svarte:

"Sult er en roman jeg aldri blir ferdig med, den føyer seg inn et massivt eksistensielt kor sammen med flere av Dostojevskis romaner, Munchs Skrik og Obstfelders: Her er så underlig. På videregående var jeg så opptatt av Sult at jeg også leste den på fransk. Hadde den ikke utkommet så tidlig i forfatterskapet, er jeg ganske overbevist om at den ville blitt tildelt Nobelprisen. Den navnløse hovedpersonen er ensom, uten tilknytning, en fremmed i verden og han hungrer etter mening. Den samme tilstanden preger hovedpersonene i begge mine romaner, selv om den middelaldrende og misantropiske tannlegen i debuten og min gamle og skrøpelige Birgitte i De siste kjærtegn er vidt forskjellige mennesker."

Kjersti Feldt Anfinnsen skal i boksamtale med Hamarøy/Habmár biblioteks sjef Mari Hopland. Hvem hun deler panel med i litteraturdebatten kommer snart. 

Roman: De siste kjærtegn