Hamsunsenteret besøker H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit

Hamsunsenteret har fått audiens hos H.K.H.  Kronprinsesse Mette Marit 15. desember 2016.

Kronprinsessen stod for åpningen av Hamsunsenteret i 2009 og ble tidligere i år beskytter for Hamsunsundagene. Hamsunsenteret ønsker å takke henne for hennes engasjement og beskytterskap.

– Vi er svært glade for at Hennes Kongelige Høyet Kronprinsesse Mette Marit ønsker å engasjere seg i Hamsundagene gjennom sitt beskytterskap.  Det er viktig for oss å understreke verdien av hennes engasjement overfor Hamsunsenteret og Hamsundagene. I tillegg kommer vi naturligvis til å invitere henne nordover! Det skjer mye på og rundt Hamsunsenteret fram mot jubileet for Hamsuns nobelpris i 2020, sier konstituert direktør ved Hamsunsenteret Arne André Solvang.

H.K.H. Mette Marit blir beskytter for Hamsundagene

Hamsundagene 2016 ble en festival med nye elementer, unge kunstnere og forfattere til stor begeistring og positive tilbakemeldinger fra publikum.  Til neste år markerer senteret 100 års-jubileet for utgivelsen av Markens grøde, romanen Hamsun mottok Nobelprisen i litteratur for i 1920.

Hamsundagene på Hamarøy er en av landets eldste kulturfestivaler. Annet hvert år siden 1982 har Hamarøy invitert til festival i Æventyrland. I uken rundt Knut Hamsuns fødselsdag kan man her få unike opplevelser innen litteratur, musikk, teater, kunst og folkeliv.

Les H.K.H. Mette Marits åpningstale fra åpningen av Hamsunsenteret 4. august 2009

Hamsunsenteret er det nasjonale senteret for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun. Det prisvinnende senteret er tegnet av Steven Holl og er et «arkitektonisk portrett av en Hamsunkarakter». Senteret ligger på Hamarøy i Nordland.

Kontakt:

Anita Overelv, festivalsjef for Hamsundagene, tlf.: 481 89 490

Arne Andé Solvang, konstituert direktør for Hamsunsenteret, tlf.: 957 54 773