Hamsunsitatboken: Utsolgt

Vi jobber med ny utgave

Hamsunsenterets samling av Knut Hamsun er en skattekiste med 500 språklige lykketreff fra Hamsuns rike litteratur. Hamsun skildret moderne mennesker, omgivelser og følelser på komplekse og nyskapende måter som mang kjenner seg igjen i. Hamsun overlot en litterær arv og et skattkammer til nye generasjoner og lesere. Denne boka viser fram noen av perlene som finnes der. Redaksjonen bak boken har bestått av Bodil Børset, Alvhild Dvergsdal, Andreas Lødemel og Kirsti Mathilde Thorheim.
- Det var vært veldig morsomt å arbeide med denne boken. Vi har gått gjennom alt Hamsun har skrevet og valgt sitater som vi oppfatter som språklige lykketreff. Sitatene er hentet fra Hamsuns skjønnlitterære forfatterskap og fra artikler og foredrag. Vi har også valgt noen sitater fra hans store brevsamling, sier Hamsunsenterets direktør Bodil Børset.
Boken er delt inn i temaene: kjærlighet, mat og drikke, mennesker, lys og mørke, livet, moderne tider, hjemme og borte, natur og årstider, følelser og innfall, alder og tid og kunst og kunstnere. Her finnes noe for enhver anledning.
Boken er dessverre utsolgt, og vi jobber med å få trykket et nytt opplag.