Aktivitetskalender

 • MIHÁ - stolthetskonsert for Tysfjord, Hamarøyhallen

  Lørdag 3. mars 2018 skal det arrangeres en solidaritets- og stolthetskonsert for Tysfjord og Nord-Salten. Gjennom et felles musikalsk løft skal vi skape mer solidaritet, menneskelig overskudd og energi. «Tysfjord-saken», er omtalt i media som en av de mest omfattende overgrepssakene i Norge, og har vært lammende for mange i det lille samfunnet. Saken er ikke over og det er mange som har det tøft og vanskelig.

  KJØP BILLETT HER

  Tross alt skal livet leves videre og vi ønsker gjennom Mihá å fokusere på glede, hjertevarme, kjærlighet og ikke minst stolthet! stotlthet over åpenheten og styrken som er vist.

  Vi starter med å lage en stor kulturmønstring; en rusfri konsert i Hamarøyhallen på Oppeid hvor alle er invitert.

  Denne konserten er et av tiltakene i det overordnede prosjektet som kalles "Jasska-trygghet" og omfatter i første rekke Tysfjord og Hamarøy kommuner . Árran lulesamisk senter har fått ansvar for delprosjektetet "Tillitsbygging" som også inkluderer denne konserten m.m.. 

  Konserten er støttet av Jasska, Sametinget og Nordland fylkeskommune 

  BEKREFTEDE ARTISTER: 
  Mari Boine
  Katarina Barruk
  Sweet Like Chili

  03.03.18
  Kl: 17.00
 • Nordland teater: Lille Eyolf

  Det er noe som gnager…

  Hos Rita og Alfred Allmers virker alt tilsynelatende harmonisk, men under overflaten finnes en annen sannhet. Ekteparets forsømte sønn, Eyolf, ble delvis lam da han ramlet ned av stellebordet mens foreldrene kun var opptatt av hverandre. Alfred reagerer med å trekke seg unna Rita, og fokuserer på sin avhandling om «Det menneskelige ansvar». Når Alfreds halvsøster, Asta, ankommer huset deres for første gang på lenge, har hun med seg en viktig hemmelighet som vil sette det allerede raknende ekteskapet på en vanskelig prøve. Kan de klare å leve et liv i ærlighet?

  Kjøp billetter her.

  Lille Eyolf ble utgitt i 1894 og er et av Ibsens sentrale dramaer. Stykket er både en historie om en familie som mister et barn og sorgprosessen som følger, samtidig som det er en billedreise gjennom kampen mellom drifter og skam.

  Regi: Hilda Hellwig
  Scenografi: Jan Lundberg
  Lysdesign: Hans-Åke Sjöquist
  Maskør: Mihra Lindblom.
  Medvirkende: Svein Harry Schöttker Hauge, Kirsti Eline Torhaug, Rune Storsæther Løding, Lena Jacobsen Kvitvik, Sven Henriksen og Agnes Born.

  11.04.18
  Kl: 19.00