Aktivitetskalender

 • Nordland Teater: "Det eventyrlige Dissosia" - Eventyr for voksne

  20. april får vi besøk av Nordland Teater og forestillingen "Det eventyrlige Dissosia"

  Hva er en time?

  På vei fra New York til London med fly krysser Lisa Greenwhich meridianen i det klokkene blir stilt tilbake til vintertid. Hun mister en time av livet sitt. I samme øyeblikk blir hun ført til eventyrlandet Dissosia, der de underlige innbyggerne leter etter dronningen sin som er savnet. Vil de finne henne før den Svarte Hundekongen utsletter Dissosia, og vil Lisa komme tilbake igjen?

  ”Det eventyrlige Dissosia” er en visuell og musikalsk reise til en magisk verden der alt kan skje. Men alt er ikke som det ser ut. Under overflaten lurer sannheten om Dissosia, og Lisa finner ikke det hun trodde hun var på jakt etter.

  Ane Ulimoen Øverli spiller i stykket "Det eventyrlige Dissosia".

  Stykket hadde premiere på Edinburgh internasjonale festival i 2004. Nå settes den for første gang opp i Skandinavia her ved Nordland Teater.

  Skandinaviapremiere 25.mars, Hovedscena, Nordland Teater.

  Målgruppe: Ungdom/Voksne

  Varighet: 2,5 timer (inkl. pause)

  Av: Anthony Neilson, oversatt av Mikkel Bugge

  Regi: Morten Joachim

  Scenografi og kostymedesign: Gjermund Andresen

  Koreograf: Martha Standal

  Lysdesign: Øystein Heitmann

  Musikk: Sissel Brean Hovind

  Lyddesign: Frode Fritjofsen

  Mask: Helena Andersson

  Med: Ane Ulimoen Øverli, Linda Mathisen, Rune S. Løding, Stein Elvestad, Sven Henriksen, Anne Bolette Stang Eng  og Martin Karelius Østensen

  20.04.17
  Kl: 19.00
 • Bokprat om damer og bøker: Selma Lønning Aarø og Marta Breen

  Marta Breen og Selma Lønning Aarø møtes til samtale ledet av litteraturformidler ved Hamsunsenteret Nordis Seel Tennes.

  Kjøp billetter her.

  SELMA LØNNING AARØ: Selma Lønning Aarø er født i 1972 og kommer fra Stord i Hordaland. Hun debuterte i 1995 med Den endelige historien, som var vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Vill ni åka mera? (2003), har blitt betegnet som Aarøs gjennombrudd. Med denne romanen ble hun også nominert til Brageprisen. Siden har hun utgitt en rekke bøker for voksne og barn. Hennes hittil siste roman, Hennes løgnaktige ytre, utkom i 2016 til strålende kritikker. Selma Lønning Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.

  Om Aarøs roman Hennes løgnaktige ytre: I april 1897 kunne man lese i Verdens Gang at Knut Hamsun anmeldte forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte hennes mentale tilstand undersøkt. Bakgrunnen var at det den våren hadde blitt spredd en rekke anonyme brev som svertet ham. Hamsun var overbevist om at brevene kom fra henne. Dette danner utgangspunktet for en helt særegen kunstnerroman: En tragisk, intens og hittil ukjent historie om å være kvinne og kunstner. Den vekker et glemt forfatterskap til live, og kaster nytt lys over norgeshistoriens mest omdiskuterte forfatter.


  MARTA BREEN: Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Blant dem er bøkene Piker, vin og sang og Født feminist. Hele Norge baker ikke.

  I 2016 skrev Marta Breen boka 60 damer du skulle ha møtt. Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt i samarbeid med serieskaper Jenny Jordahl. Boka byr på korte møter med kvinnelige pionerer i norsk historie. Breen og Jordahl har tidligere samarbeidet om boka F-ordet. 155 grunner til å være feminist (Manifest, 2015), som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom. Og i mars 2017 kommer de med sin egen quizbok: Hva vet du om damer?

  Breen driver en godt besøkt blogg som tar opp feministiske spørsmål med et humoristisk blikk, og hun holder ofte foredrag om tematikken. Hun er også leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

  27.04.17
  Kl: 19.00