Aktivitetskalender

 • Kulturverksted og Familiefest

  Jubilanten Markens grøde inspirerer til kreativitet og innovasjon. Vi inviterer barn og unge med til å lage en pop-up kulturfestival på Tunet på Oppeid sentrum, som en del av bursdagsfesten til Knud Pedersen 14 år aka Knut Hamsun. Dett blir gøy, og det er gratis å være med!

  Informasjon og påmelding: se program under.

  FREDAG 4.AUGUST:

  Kl 11.00
  "Teodor med brokks pub" åpner. Her blir det salg av kaffe og kaker. Puben vil også være åpen utover kvelden med trivsel og god underholdning.

  Kl 12.00 - 17.00

  Kulturverkstedfestival for barn og unge. Alt som lages av kunst, musikk og teater fremføres og vises av de unge «kunstnerne» som deltar underveis, på husveggene på Tunet og på Stabbur-scena . Det er gratis å delta på alle verkstedene.

  KV1:
  Street art-verksted med grafittikunstner fra UpNorth-festivalen. Bli med å lage en kunstvegg til Hamsunsenteret! Passer best for store barn og unge.

  KV2:
  Sokketeaterverksted med vår alles Solveig Hirsch og Ingunn D. Lindbach. Passer for barn mellom 4-8 år. Lag sokke-dukke, egen historie og fremføring på Stabburscenen.

  KV3:
  Musikkverksted i regi av Hamarøy vise- og poesiklubb. Passer best for store barn og unge. Skranglebandkonsert, vi lager egne instrumenter og blander med vanlige instrumenter. Lager egne låter som fremføres på Stabburscenen.

  KV4:
  Male- og tegneverksted med Annelise Grindheim, Othelie Eriksen og Ragnhild Risnes. OBS! Starter kl 13:00. Kunstverkene stilles ut i flotte rammer underveis på Tunets mange vegger.
  Passer for alle barn og unge.

  Påmelding til kulturverksted:
  Send SMS med KV1, KV2, KV3 eller KV4, med navn og alder på deltager til Anitas telefon: 909 91 222.

  Få også med deg:
  Kl 12.00 - Låvekonsert med Hamsunsenterets husband! I Låven på Tunet. Gratis adgang i dag.

  Ingen forkunnskaper trengs til noen av verkstedene og de er alle gratis. Det er mulig å melde seg på selve dagen, men da kan det være fult. Meld deg på på forhånd, det er lurt.

  Arrangementet er støttet av Nord Salten kraft.

  04.08.17
  Kl: 11.00
 • Markering av Knut Hamsuns fødselsdag

  Velkommen til markering av Knut Hamsuns fødselsdag 4. august i Knut Hamsuns barndomshjem.

  Program:

  Kl. 11.00: Barndomshjemmet åpner. Vi serverer bålkaffe, småkaker og stomp.

  Kl. 13.00: Kransenedleggelse ved Hamsunbysten i Hamsund.

  Kl. 14.00: Festtale ved Rolf Steffensen, Knut Hamsuns barndomshjem.

  Kl. 14.30: Høytlesningskonsert med Ingri Løkholm Ramberg på cello og Nordis Seel Tennes.

   

  04.08.17
  Kl: 13.00
 • Markedsdag på Tunet

  LØRDAG 5. AUGUST - Markedsdag på Tunet.

  Fra kl: 10.00 til 16.00

  Knut Hamsun var også kremmersvenn i sin ungdom og han beskriver Nord Norske tradisjonsrike markeder med stor entusiasme og innsikt i flere av sine bøker.I kjølvannet av hans fødselsdag skulle det bare mangle at vi rigger til med et tradisjonsmarked.

  Gode krefter hos Mellombygda lokalutvalg i samarbeid med Hamsunsenteret arrangerer tradisjonsrikt marked på Bygdetunet og tar du turen over veien til Idunngården kan du handle med deg krims og krams du ikke viste du trengte. I tillegg til markedsboder vil der være både grillmat, rømmegrøt, kaffe og kaker. Teodor med Brokks Pub er også åpen fra kl 11:00.

   

  Program for dagen:


  Kl 10.00 - 16.00: Tradisjonsrik Markedsdag på Tunet og marka rundt.

  Kl 12.00 - 12.30: Låvekonsert med Hamsunsenterets husband! Billett kjøpes i Antikvariatet.

  Kl 14.00 - 14.30: "Løvebrøl og gretne tanter" - På Låven. Musikkteater for barn med Solveig Hirsch og Ole Johnny Steinsland. Gratis inngang for alle barn, voksne kjøper billett i Antikvariatet.

  Godværet kommer også. Velkommen!

  05.08.17
  Kl: 10.00