L

Kontaktinfo

Telefon

+ 47 75 50 34 50

E-post:

hamsunsenteret.booking@nordlandsmuseet.no

w

Cecilie Løveid

«Eit knippe meisterstykke. Kunsten vert poesi, poesien vert kunst.»
Marie Horvei, Klassekampen - Årets beste bøker 2017

Billetter
08.05.201816:40 Anita Overelv

Cicilie Løveid fikk Brageprisen og Kritikerprisen 2017, og de bare føyer seg til en lang liste av priser. Løveids forfatterskap er svært rikt, og omfatter verker innenfor flere sjangre. Hun debuterte med romanen Most i 1972, og har siden skrevet både prosa, lyrikk, og dramatikk.

Hun er en av våre mest spilte samtidsdramatikere, og regnes som en av de betydeligste lyrikerne i norsk litteratur.  Hennes siste bok «Vandreutstillinger» sa Aftenposten, «Morsom og fornyende poesi om kunstverk og kunstnere. Dette er Løveid på sitt beste».

Løveid skal blant annet holde festtalen i anledning Hamsuns fødselsdag og delta i en bokprat sammen med PhD - stipendiat Ingri Løkholm Ramberg på Tunet.

Link til Cecilies Facebook HER

Sagt om Løveids "Vandreutstillinger":

«Cecilie Løveids fremragende dikt om kunst, terror og politikk utgjør et høydepunkt i forfatterskapet.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Cecilie Løveid viser vilje til kunstkritisk tenkning i poesiens form.[...] Alle de finurlige sammenhengene som kommer til syne i Vandreutstillinger, etterlater en sulten på både kunst og liv - og ikke minst på spørsmålene som oppstår når de føres sammen.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

♥♡
«
Slående, energiske prosadikt som forstyrrer grensen mellom skjønnhet og styggedom.[...] Dette er prosadikt som nærmer seg fortellinger, og er formet som refleksjoner, kommentarer, fortolkninger og alt det som poesi kan være når det er på sitt beste: Kunstnerisk bearbeidelse av virkeligheten, som treffer hjertet like mye som hjernen.»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Fjorårets mangefasetterte Løveid-samling viser en forfatter på et imponerende høyt litterært nivå.»
Fra juryens begrunnelse, nominasjon til Kritikerprisen 2017

«Det skinner av Løveids brageprisvinnende dikt! Dette er en usedvanlig rik diktsamling: personlig, politisk, tenkende og lekende. Den handler om kunst, historie, om å se og lytte til verden på nye måter.
Advarsel: Du blir klokere av å lese Løveid.»
Gabriel Moro, VG - Årets beste bøker 2017

 

Kolon Forlag
Cecilie Løveid